Att sluta röka kan vara en mycket svår uppgift där man faller tillbaka om och om igen. Rökning har en stor skada på hälsan, men även på miljön och på människor runt omkring. Utöver alla farliga aspekter som cancer och olika lungsjukdomar, påverkas även huden och får en mer gråaktig ton, kläderna och håret luktar illa och mycket pengar går åt till något som enbart skadar. 

En bra hjälp på vägen till ett rökfritt liv är att köpa el cigg. Man kan köpa elcigg i butik​​ eller så kan man vända sig till alla dessa företag som finns online. Det finns ett brett urval att välja mellan och många olika smaker att tillsätta till sin el cigg. Smakerna kan göra hela processen mer "rolig" och det kan bli lättare att ge upp sina cigaretter för alltid. Känner du någon som försöker eller borde sluta röka? Varför inte visa stöd och hjälpa till genom att köpa el cigg i present?

El cigg finns i många olika varianter

Både i butik och på nätet så finns det många olika varianter att välja mellan. Man kan själv välja om man vill börja försiktigt och endast köpa el ciggen, men man kan även köpa hela startpaket att använda sig av. Genom att köpa ett färdigt paket behöver du inte oroa dig för att du glömt något och kan enkelt och snabbt komma igång.  

El cigg finns både med och utan nikotin. I början kan det vara bra att använda vätska som innehåller nikotin, men utan alla andra farliga kemikalier. Därefter brukar det vara betydligt lättare att gå över till de vätskor som är helt nikotinfria och enbart innehåller någon god smak. Med hjälp av en el cigg kan du bli rökfri snabbare och slipper både lukt och att andra människor får ta skada av ditt beroende. El cigg kan användas inomhus, eftersom det enbart är ånga som kommer ut, men för att förhindra att möbler och tyger tar skada är det alltid bäst att använda produkten utomhus.​